Tentang Saya

Foto saya
Pertama sekali saya mengucapkan selamat datang ke blog elektronik saya. Saya merupakan peminat elektronik, dan kini telah mula menjual dan membekalkan alat-alat elektronik .Sekiranya berminat atau ada sebarang pertanyaan boleh hubungi saya 017-6879202 (SMS tidak digalakkan) Atau email saya di star_trek1001@yahoo.com (akan dibalas dalam masa 24 jam) terima kasih
SILA LOG IN AKAUN FACEBOOK ANDA TERLEBIH DAHULU SEBELUM KLIK PROFILE FACEBOOK SAYA DIBAWAH Zul Elektronik | 

Kedai Saya Di Mudah.my

Jumaat, 17 Ogos 2012

Selamat Hari Raya

 

Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru  
 
KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Selasa, 14 Ogos 2012

TV PRANK







Sila besarkan gambar diatas, dan save ...Atau klik disini  :-)


Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru  

  


KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Isnin, 13 Ogos 2012

BMW ECO PRO Screensaver

Memperkenalkan BMW ECO PRO SCREENSAVER - screensaver yang merendahkan penggunaan tenaga elektrik pada komputer anda....

Denga bantuan kamera pada komputer anda, screensaver ini dapat mengesan kehadiran pengguna komputer...Jika anda meninggalkan komputer dalam keadaan "on" , screen pada komputer anda akan "Padam" seketika, dan apabila anda kembali ke komputer anda, screen akan "on" kebali secara automatik....

Walaupun sorfware ini boleh dikatakan biasa saja..Tapi dapat menjimatkan penggunaan tenaga...Dak gitu?

Sorfware boleh download (baca sampai habis)






SORFWARE BOLEH DOWNLOAD DI SINI


Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru

    


KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Ahad, 12 Ogos 2012

Sensor Lampu Automatik

Saya ada menjual Alat sensor lampu atomatik, apabila malam lampu akan "on" secara automatik...Alat ini bagus kerana apabila anda lewat pulang ke rumah atau balik kampung lampu akan "On" dengan sendirinya seolah-olah anda berada dirumah...dan dapat mengelakkan kecurian..Cara pemasangan alat ini akan diberikan..


...kalau berminat boleh email kat saya di star_trek1001@yahoo.com atau call saya 017-6879202

KLIK PADA GAMBAR UNTUK BESARKAN




KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Sabtu, 11 Ogos 2012

Main Meriam

Main meriam pada zaman dulu adalah suatu perkara kebiasaan...tak pernah dengar cerita orang putus tangan , cedera dan lain-lain....lepas terawikh mesti main meriam ni, yang dah berumur turut serta sekali..Perkara ni turut diceritakan oleh datuk saya suatu ketika dulu..cuma tak tahu zaman sekarang bayak kes orang cedera main mercun, belum main meriam lagi..mungkin aspek keselamatan diabaikan ,atau tak ada pengawasan orang tua...

Tapi mercun telah diharamkan....Tapi bila tengok video ni memang extreme...Terbaik..




Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru  
 
KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Sabtu, 21 Julai 2012

Selamat Berpuasa..... :-)

Para Salafus-soleh sangat menantikan kedatangan bulan Ramadhan. Mereka sangat gembira dengan kedatangannya. Tidak ada kegembiraan yang paling besar selain kedatangan bulan Ramadhan karana bulan itu bulan penuh kebaikan dan turunnya rahmat.








Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru

    
KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Jumaat, 15 Jun 2012

Jom Masak Telur Menggunakan CPU komputer !!!











Lihat Video Di Bawah






Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru  

  


KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Selasa, 12 Jun 2012

Pesta Tomato !!

BerTan-tan tomato telah dilemparkan kepada peserta-peserta semasa tahunan keenam 'Tomatina' (pertandingan tomato) di Sutamarchan Province, Boyaca, Colombia, pada 10 Jun, 2012. Untuk mengurangkan risiko kecederaan, tomato diperah atau dilembikkan terlebih dahulu sebelum pertempuran.. jadi keaadaan akan menjadi lecak dan basah. Selepas berpesta, pihak bomba menyembur hadirin dengan air....

Membazir tomato aje ;-)














Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru  

  


KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Isnin, 11 Jun 2012

Pembedahan Lasik Surgery

Apa itu LASIK?

LASIK (dikenali sebagai Laser Assisted In Situ Keratomileusis) ialah pembedahan pembetulan penglihatan untuk ralat pembiasan (rabun jauh dan dekat, dan astigmatisme) yang paling popular dan berjaya di seluruh dunia. Pembedahan LASIK buat kali pertama dijalankan lebih sepuluh tahun yang lalu, dan lebih 2 juta pembedahan LASIK sahaja telah dijalankan di Amerika Syarikat 2 tahun kebelakangan ini. Hari ini, prosedur ini banyak diamalkan di Eropah, Australia, Amerika Syarikat, Hong Kong, Jepun, Korea, Taiwan dan Singapura.

Prosedur pembedahan ini tidak memerlukan kita untuk masuk ke hospital dan ia hanya mengambil masa 10 minit. LASIK mengubah kelengkungan kornea. Mata akan merasa kebas selepas titisan mata anestetik dimasukkan ke dalam mata. Selepas itu doktor mata yang mahir akan membentuk satu lapisan kornea dengan alat microkeratome iaitu alat pembedahan mikro yang amat jitu. Selepas lapisan kornea ini dibentuk dan diketepikan, permukaan kelengkungan kornea akan diubahbentuk dengan sinaran laser Excimer. Lapisan tisu kornea ini amat nipis sekali dan prosedur menggunakan laser Excimer tidak memberi kesan kerosakan haba atau kesan parut pada tisu-tisu sekeliling. Selepas sinaran laser ini, flap kornea yang masih terlekat dikembalikan ke kedudukan asal tanpa perlu sebarang jahitan.

Pada dasarnya risiko akibat prosedur LASIK ini adalah amat kecil. Sebelum pembedahan dilaksanakan para pesakit perlu memjalani pemeriksaan pra-pembedahan bagi mengetahui samada pesakit tersebut sesuai ataupun tidak menjalani pembedahan LASIK






Sesiapa yang berminat boleh hubungi DR Muhaya pakar pembedahan Lasik

Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru

    


KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...

Rabu, 6 Jun 2012

Automatik Adapter Cutt Off

Talifon Bimbit adalah keperluan utama bagi kita semua...Tak kiralah tua , muda malahan budak sekolah pun ada talifon bimbit.Setiap telefon bimbit pasti menggunakan bateri yang perlu dicas semula apabila kehabisan kuasa.

Jadi, apabila mengecas bateri pada telefon bimbit hingga dicas penuh, kebiasaannya kita membiarkan sahaja bateri berterusan dicas walaupun sudah penuh..

Ini biasa terjadi pada golongan bekerjaya yang pulang lewat malam, cas bateri pada waktu malam dan membiarkan sahaja sampai waktu pagi...Ini sebenarnya tidak elok untuk jangka hayat bateri bagi telefon bimbit.Seeloknya perlu dicas pada kadar yang perlu sahaja..

Disini saya akan mengkongsikan video di mana, soket ditanggal secara automatik.


















SUMBER DARI conor klin


Klik Gambar Di Mudah.my Untuk Lihat Produk Terbaru

    
KLIK DISINI UNTUK BACA SETERUSNYA...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...